Contact

Gewandhuis 6
5427 PW Boekel
mclaesen@claesen.nu
Tel: 0492 324411
Mob: +31 6 122 69 380

Lokatie

Bed and Breakfast Boekel is gelegen aan de rand van het kerkdorp Boekel. De Gemeente Boekel telt ongeveer 10.000 inwoners. Al sinds het ontstaan van Boekel in de vroege Middeleeuwen is het een echte plattelandsgemeente met een uitgestrekt buitengebied gelegen in de driehoek Eindhoven – Nijmegen – Den Bosch en heeft een prima verbinding met Openbaar Vervoer naar deze steden.​

De gemeente Boekel ligt in Noordoost Brabant, in het noordwesten van het langgerekte Peelgebied. Het dorp Boekel en de buurtschappen liggen allen aan of dichtbij beekjes die hier ‘lopen’ worden genoemd. Ze ontspringen op het Peelplateau en zoeken hun weg om via de Leijgraaf in de Aa uit te komen.

Boekel ligt in een schilderachtige groene omgeving en veel agrarisch gebied. Ten zuiden van Boekel ligt het natuurgebied de Perekker met schitterende waterpartijen en een oeverzwaluwwal. Dit natuurgebied sluit aan op de bossen van de dekzandrug die zich uitstrekt richting Handel en Huize Padua. In deze bossen is veel stuifzand tot ontwikkeling gekomen zodat er veel hoogte verschillen zijn ontstaan. Op de hoogste  ruggen zijn de oude eiken nog te vinden die vroeger als hakhout werden gebruikt.

In Venhorst (Gemeente Boekel) ligt de Voskuilenheuvel. Dit is een naaldbos met daarin heide en een moerasgebied. In dit stukje Peellandschap is een ouderwetse schaapskooi gereconstrueerd. Het gebied wordt begraasd door een kudde heideschapen. Het is vrij toegankelijk en geschikt om een heerlijke wandeling te maken.

P1010293

 Boekel en omgeving leent zich uitstekend voor heerlijke fietstochten waarbij u kunt genieten van de natuur en de Brabantse gemoedelijkheid. Diverse fietsroutes zijn uitgezet vanuit de gemeente Boekel zoals de Monumentenroute, de Buurtschappenroute en de Ontginningsroute.
Om kennis te maken met het ondernemersschap van Boekel is de ‘Prieeltjesroute’ uitgezet, waarbij u op verschillende stops een filmpje krijgt te zien over ondernemen in Boekel.
Tevens ligt de Bed and Breakfast aan de de ‘knooppunten’ fietsroute. Deze brengt u op korte afstand naar de prachtige natuurgebieden van Uden en Zeeland aan de ene kant en de Mortel, Gemert en Bakel aan de andere kant.
Op sportief gebied staat Boekel ook zijn mannetje. De beroemdste inwoonster die Boekel heeft voortgebracht is ongetwijfeld Leontien van Moorsel: zes keer sportvrouw van het jaar! Winnares van de Tour de France en meervoudig Olympisch kampioen.
In Boekel vindt u een ruim en gevarieerd winkelaanbod en een groot aantal horecagelegenheden voor een hapje of een drankje.

zwembadzwembad2

Het binnen zwembad is open van eind september tot eind april.